A Diósdi Női Kar nem pihen ezen a nyáron sem

Aktuális

hanem fontos megmérettetésre készül Rigában, a „ The Rhytm of Green Latvia” (Ritmusok a Zöld Lettországból) elnevezésű 5 napos nemzetközi fólklór és énekkari fesztiválon. A kórus idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját ezzel a szép programmal. Terveik szerint a kórus három koncertet ad, egyet a fesztivál helyszínén, a Cesis városi parkban található középkori vár festői környezetében, valamint egy egyházi hangversenyt és egy koncertet a város különböző pontjain.

A Diósdi Női Kar nyáron a június végétől augusztus 10-ig ( az utazás időpontjáig) a Mátyás templomban hallható péntekenként, déli 12 órakor, amikor is a kórus szép középkori énekekből, és magyar zeneszerzők műveiből ad rövid koncertet a turisták és a környékben lakó érdeklődők nagy örömére. Eddig két pénteken énekeltünk, a templom a jövés-menés ellenére, szinte mindig tele volt, a hallgatóság fotózott ,videózott, hiszen a szép középkori templom csodálatos freskóinak és szobrainak filmezéséhez nagyszerű háttér zenét szolgáltatnak a szép tiszta női hangok, és az ezeréves gregorián dallamok. A koncertek után a bejáratnál több ízben is lelkes zeneszeretők, zenetanárok várták a kórus tagjait , méltatva teljesítményüket, és  Diósd városának és Magyarország zenekultúrájának hírét víve a nagy világba….

A kórus augusztus 16-án érkezik vissza a lettországi fesztiválról, mindössze két hét pihenő után megkezdi a felkészülést a már  hagyományossá váló, országosan meghirdetett  Ars Sacra Nyitott Templomok Napja  egyházi koncertsorozat résztvevőjeként.

 Jó pihenést , nyaralást kívánunk !

 Viszlát szeptemberben, amikor is a kórus , a korábbi évekhez hasonlóan zenés élménybeszámolót tart minden kedves érdeklődőnek!

A kórus továbbra is várja énekelni szerető, csatlakozni kívánó hölgyek jelentkezését. Elérhetőségek: Sirákné Kemény Kinga kemenyking@gmail.com, illetve telefonon: 0623370170 , +36307551796 telefonszámokon. Tevékenységünkről a Diósdi Női Kar Facebook oldalán is lehet tájékozódni