A Bárdos Lajos Társaság koncertje a Régi Zeneakadémián

Aktuális

Kórusunk meghívást kapott a 2019. április 6-án a Régi Zeneakadémián megrendezett Bárdos Lajos emlékkoncertre. A Bárdos művek mellett megszólalt Harmat Artúr négy egyházi műve, valamint egy cseremisz népdal, amelyben gyönyörű pentaton dallamfordulatok dominálnak. Az est során nagyon élethűen sikerült előadnunk a Ligeti György komponálta Pletykázó asszonyok kánont, amit a közönség elismerő tapssal jutalmazott. Repertoárunkban szerepelt egy valóban nehéz, sok gyakorlást igénylő darab is, amelyet Szőnyi Erzsébet (Kodály Zoltán tanítványa, karnagy, zeneszerző) kifejezetten a kórus részére komponált. A testvérmúzsákhoz című mű szövegét Fodor András Kossuth-díjas költő versének részlete adja.
A koncert másik résztvevője az Országos Széchenyi Könyvtár kórusa volt. A vegyes kórus az 1970-es években alakult, vezető karnagya Eckhardt Mária. Műsorukban elsősorban Bárdos szerzeményeket adtak elő, de felhangzott Liszt, Kodály egy-egy műve is.
A Bárdos est fő szervezője és műsorvezetője ezúttal is Márkusné Natter-Nád Klára asszony volt, akinek a kórusunk egy dallal és virágcsokorral köszönte meg színvonalas munkáját.