Diósd utazó éneklő nagykövetei

Aktuális

„Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mint többen, százan, ezren, míg megszólal a Nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk igazán: Örvendjen az egész világ.” (Kodály Zoltán)

A Diósdi Női Kar 2018 augusztusában repülőre szállt, hogy Kodály szavaival megörvendeztesse a világot, hírét vigye Kodály Zoltán, Bartók Béla, Karai József, Bárdos Lajos, Ligeti György, Harmat Artúr művészetének, a magyar ének kultúra hírét öregbítve hazánk és városunk, Diósd hírét. Rigában, Cesisben és a környező városokban, falvakban számtalanszor elhangzott Magyarország és Diósd neve, öt koncerten mondták lettül és angolul, honnan érkeztek az éneklő hölgyek – több száz és ezer ember előtt a „ The Rhytm of Green Latvia” (Ritmusok a Zöld Lettországból) elnevezésű 5 napos nemzetközi folklór és énekkari fesztiválon. Programjaink szervezésében köszönet illeti a Rigai Magyar Konzulátus Konzulasszonyát, a Rigában  működő, az ott élő magyarokat összefogó Balaton társaság Elnökét és tagjait, a fesztivál szervezőit és mindenkit, aki ezt a ragyogó kórusünnepet lehetővé tette a kórus számára.

Kórusunk fennállásának és működésének 30. évfordulója abból a szempontból is rendhagyó a kórus történetében, mert ezúttal nem mi hívtunk vendégeket, hanem nekünk szerveztek ünnepet!